Innan vi går in närmare på vilka fördelar det finns med fakturabelåning så vill vi förklara lite vad det är för något. Det är en betalningslösning som betyder att det säljande företaget (du) inte behöver vänta på att pengar ska komma in på kontot. Lösningen betyder att man belånar sina fakturor hos ett finansbolag som då betalar ut pengarna direkt. Skulle din kund inte betala sin faktura, som nu ska gå till finansbolaget istället, så är det du som blir betalningsskyldig. Risken ligger på dig och ditt företag och gör att du kan belåna dina fakturor till högre belopp än om du väljer andra former av finansiering. 

Fördelar

Vi väljer att punkta upp de fem fördelar som vi anser är störst. De kommer utan inbördes ordning och det finns fler fördelar utöver dessa. 

På Fakturabelångsguiden.se kan du läsa mer om hur det fungerar både med belåning av faktura och fakturaköp. Det är ett bra sätt för små, medelstora men även stora företag att få loss likvida medel på kort tid och slipper vänta på att fakturorna betalas av din kund.  

22 May 2020