Enligt statistik från skatteverket finns det idag ungerfär 750 000 enmansföretag i Sverige. Det är allt från konstnärer till lantbrukare, från författare till de som föreläser om olika saker. En hel del av dessa småföretagare sköter allt i sin firma. De skapar sina egna fakturor, utför jobben och ser också till att den löpande bokföringen hanteras på rätt sätt. Men när ska man egentligen fundera på att anlita en revisor som kan hälpa en? 

Tre skäl att ha en revisor

  1. Spara tid: Jobbar du som egenföretagare med saker som inte har med ekonomi att göra så är sannolikheten hög att det tar tid att genomföra ett bokslut och balansera huvudbok och allt annat som ingår. En revisor behöver cirka 30 minuter där du själv behöver 3 timmar!
  2. Spara pengar: Även om alla bokföringsföretag tar betalt så lönar det sig att anlita dem. Det spelar ingen roll om du använder dig av en firma för redovisning i Göteborg eller en i Stockholm. Om du istället lägger din tid på att jobba med din verksamhet så kommer du att tjäna mer pengar än revisorn kostar. 
  3. Det blir rätt: En revisor vet hur avdragen fungerar och behöver inte läsa på sig om varje enskild liten punkt. De kommer att dubbelkolla alla dina poster i bokföringen och se till att allt är i balans när det är dags att skicka in både deklaration och momsredovisningen. 

Det är också dessa delar som är viktigast att ha en revisor till. Momsen, bokslut och deklarationen. Den löpande bokföringen kan de flesta hantera på egen hand. 

28 Apr 2021