Som vi nämnt tidigare kan man lösa tillfälliga likviditetsproblem med hjälp av fakturabelåning men ibland räcker inte den metoden till. Det är svårt att få loss större summor som kan behövas vid en investering, en sammanslagning av bolag eller om det finns ett behov av att utöka sortiment eller bygga nya lokaler. Har man då inte kapitalet tillgängligt kan man välja ett företagslån. Hos Företagslån.nu kan du läsa mer om olika kreditgivare och se deras kontaktuppgifter. Här fokuserar vi på de saker du ska tänka på innan du väljer att låna, de bästa tipsen inför företagslån enligt oss. 

Lån måste betalas tillbaka

Det är också det viktigaste tipset från oss. Gör en budget där du beräknar hur du kommer att klara av amorteringarna och räntorna innan du bestämmer dig. Gör en riktigt pessimistisk kalkyl med sämsta tänkbara förutsättningar och en positiv. Sanningen kommer troligen att hamna där emellan. Finns det då utrymme för att betala tillbaka på lånet så är du ett steg närmare. Övriga tips:

Kan du svara på alla dessa frågor på ett bra sätt utan att känna ett obehag krypa fram då är det kanske läge att ta ett lån. Då kan du göra din investering, anställa experten eller skapa den där nya produkten som du vill få ut. 

1 Mar 2022